Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis! Kiyoh Klantwaardering 9.2 / 10
Niet goed, geld terug - 60 dagen bedenktijd

Nieuws

Inbraakpreventietips van SmartAlarm

Een inbraak duurt meestal maar enkele minuten, maar de schade is veel groter dan dat.

De dagen tot zelfs weken na een inbraak kunnen de sporen ervan nog zichtbaar zijn.

Daarnaast kan het ook een onveilig gevoel met zich teweeg brengen wat niet snel weer verdwenen is.

Er kunnen verschillende spullen gestolen of eventueel  vernield zijn, maar dierbare spullen die misschien nooit meer terug komen kunnen ook voor een grote emotionele schade zorgen.

Een inbraak kan voor zowel materiële als emotionele schade zorgen. U kunt een inbraak niet altijd voorkomen maar u kunt wel verschillende maatregelen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.


Beveilig uw huis daarom goed tegen inbraak. De volgende tips kunnen een inbraak mede helpen te voorkomen.

Verlaat u het huis?

Zorg dat uw ramen en deuren dicht en op slot zijn, hoe kort u ook  weggaat.

Niks zichtbaar? 

Zorg dat er geen waardevolle materialen in direct zicht liggen. Berg tablets, mobiele telefoons, laptops en portemonnees altijd goed op.

Niemand thuis? 

Geef het huis een bewoonde indruk als u niet thuis bent, denk aan het aandoen van het licht met bijvoorbeeld een (automatische) lichtschakelaar

Wie loopt daar buiten? 

Laat een inbreker snel opvallen, zorg dat uw huis aan de buitenzijde goed verlicht is. 

Kan een inbreker echt niet makkelijk naar binnen? 

Is er misschien nog een raam op de eerste verdieping waar je met een vuilniscontainer makkelijk jezelf toegang tot kan verschaffen?


Altijd uw deur op slot! Een inbreker is zo binnen.

Hoe komt een inbreker dan binnen?
Via een (voor)deur. Het allerbelangrijkste is dat de deur op slot is. Wanneer een deur niet goed op slot is heeft een inbreker met een (bank)pasje slechts enkele luttele seconden nodig om binnen te komen. Zorg daarom altijd dat de deur goed dicht is en op slot. Wanneer de deur niet goed op slot is dan is het door middel van flipperen (met een pasje langs het slot om deze open te drukken) mogelijk om deze open te drukken. Ook kerntrekken is een mogelijkheid in dat geval boort een inbreker de cilinder rechtstandig uit om zo het slot te forceren. Een sleutel laten zitten in een slot is daarnaast ook niet handig, door middel van hengelen kan een inbreker proberen het slot om te draaien en zo de deur open te krijgen. 

Via een raam. Via een raam is het vaak zeer eenvoudig voor een inbreker om binnen te komen. Als een raam alleen op standaard pinnen zit zijn deze met de juiste apparatuur zeer eenvoudig open te krijgen. Ook ramen met slotjes erop waar de sleutels inzitten zijn erg makkelijk om open te krijgen. Met het boren op de juiste plaats is het raam zo open. 

Via een schuifpui. Een schuifpui is erg mooi en levert veel licht op in huis, maar is voor een inbreker een van de meest eenvoudige manieren om in een huis binnen te komen. De schuifpui is vaak zeer eenvoudig te verschuiven. Zorg dat een schuifpui altijd goed op slot zit en maak gebruik van een extra stok of stang om het schuiven van buitenaf een stuk moeilijker te maken.   

Via een deur/raam op de eerste verdieping. De inbreker zoekt altijd naar een eenvoudige weg om naar binnen te gaan, eenmaal binnen kan er eventueel een eenvoudigere uitweg gevonden of geopend worden. Vergeet daarom ramen en (balkon)deuren op de eerste verdieping ook niet goed af te sluiten en te beveiligen. 


Maar hoe zit het met mijn sloten dan?

Inbreken is lang niet altijd veel schade maken om binnen te komen. Vaak is het forceren van een deur een stuk eenvoudiger. Dit kan zelfs zonder veel werk te moeten verzetten.

Er zijn drie bekende methoden om de toegang tot het huis te verschaffen namelijk Flipperen, Kerntrekken en Klopsleutels. 

Flipperen

Wanneer een deur niet goed op slot is gedraaid dan is door middel van een plastic pasje het erg eenvoudig de deur open te maken. Hieronder een voorbeeld video hoe Flipperen in zijn werk gaat.


Kerntrekken

Het Kerntrekken of uitboren van het gehele slot is een andere optie. De inbreker maakt gebruik van (semi)professionele middelen om de cilinder uit het slot te verwijderen.


Klopsleutels

Met deze methode plaatst een inbreker een neutrale sleutel in het slot (een sleutel met zo kort mogelijke tandjes). Vervolgens door middel van bijvoorbeeld een spaak en een klein stuk hard plastic of een kleine hamer is het slot eenvoudig open te krijgen. De spaak wordt enigzins onder spanning gehouden om de sleutel iets terug te trekken om de sleutel met de hamer een kleine tik te geven. De sleutel wordt nu het slot in geforceerd waardoor deze in veel gevallen draaibaar wordt. 

Wat kan ik dan toch doen? 

Draai uw deur altijd op slot en maak gebruik van een slot wat niet gemakkelijk uitgeboord kan worden zoals in de bovenstaande video. Zo maakt u het inbrekers direct een stuk moeilijker.

Samen sta je sterker!


Veiligheid door samen te werken, dat is het idee van buurtpreventie. Buurtpreventie is voor en door bewoners van uw buurt, eventueel aangevuld met hulp van de politie en/of de gemeente. De uitvoering van buurtpreventie houdt in dat bewoners een extra oogje in het zeil houden en wat meer betrokken zijn bij het waarborgen van de veiligheid in de buurt. 

Buurtpreventie begint bij jezelf en de mensen waarmee je samenwoont. Je beveiligt de woning door in ieder geval te denken aan:

  • Goede sloten, eventueel aangevuld met een goed alarmsysteem
  • Goede maatregelen tegen inbraak, zoals het aan laten van verlichting in de woning bij afwezigheid. Ook markering van persoonlijke bezittingen is een voorbeeld. 

Indien er behoefte naar is, kan een buurtpreventieproject opgezet worden. Een buurtpreventieproject begint met een buurtcoördinator. Deze vrijwilliger uit de wijk zet zich iets meer in voor de veiligheid, is aanspreekpunt voor bewoners, inventariseert problemen en koppelt informatie terug naar de instanties (politie en gemeente). 


Moderne communicatiemiddelen bieden steeds meer mogelijkheden; ook voor buurtpreventie. Sociale media worden bijvoorbeeld steeds vaker ingezet:

WhatsApp: Er worden steeds meer WhatsApp-groepen aangemaakt die een signalerende functie hebben. Leden van de groep kunnen verdachte situaties in de straat, flat, wijk, buurt, dorp of stad direct melden. WABP is het Nederlandse platform waar de Whatsapp buurtpreventie in kaart is gebracht.

Facebook: Ook via Facebook zijn er groepen/pagina’s die gericht zijn op buurtpreventie. Bewoners van een buurt kunnen zich bij de pagina aansluiten en verdachte situaties melden.

Tot slot zijn er ook steeds meer Apps die via een smartphone of tablet gebruikt kunnen worden ten behoeve van buurtpreventie. De App ‘Veiligebuurt’ is hiervan een voorbeeld. De samenwerking met (bijvoorbeeld) de wijkagent(en) kan gemakkelijk met deze App worden gerealiseerd.


Hoe kan een alarmsysteem mij helpen bij het voorkomen van inbraak?

Een alarmsysteem heeft verschillende functies:

  • Afschrikken voor de inbraak
  • Afschrikken tijdens de poging tot inbraak
  • Afschrikken tijdens de inbraak

Afschrikken voor de inbraak. Door aan de buitenzijde van het pand duidelijk te maken dat er een alarmsysteem aanwezig is in het huis. Dit kan door het plaatsen van verschillende stickers waarop gemeld wordt dat er een alarmsysteem in het pand aanwezig is. Tevens is het plaatsen van een buitensirene daarbij een optie, als deze goed opvalt is het direct duidelijk dat er een alarmsysteem aanwezig is in het pand. 

Afschrikken tijdens de poging tot inbraak. Door het plaatsen van magneetcontacten  kan een potentiële indringer snel ontdekt worden en gaat het alarm af.  Daarnaast kan een glasbreukmelder ervoor zorgen dat er een alarm afgaat zodra het glas van een deur of raam geforceerd wordt. 

Afschrikken tijdens de inbraak. Wanneer een inbreker zich dan toch de toegang tot uw huis heeft verschaft dan het belangrijk dat het alarm zo snel mogelijk afgaat. Het plaatsen van een bewegingsmelders is hierbij essentieel. 

Op de site van smartalarm.nl is meer informatie beschikbaar over het draadloos alarmsysteem.


Waar moet ik aan denken wanneer ik een alarmsysteem ga installeren?

Denk als een inbreker!

Als u het alarmsysteem gaat installeren is het belangrijk om na te denken als een inbreker. Denk bijvoorbeeld wanneer een inbreker door uw voordeur binnen komt waar deze vervolgens allemaal naartoe kan gaan. In uw gang kan deze waarschijnlijk direct de trap op naar boven en door de woonkamer in. Eventueel zit hier nog de meterkast waar de basiscentrale van uw systeem zit weggewerkt.

Een inbreker die door een raam op de eerste verdieping binnenkomt zal veelal verder op onderzoek gaan op deze verdieping, daarvoor zal deze altijd over de overloop moeten lopen.

Het voelt misschien vreemd, maar denken als een inbreker zorgt ervoor dat u uw huis een stuk beter beveiligd. 

Test uw alarmsysteem!

Heeft u alle accessoires van uw alarmsysteem opgehangen? Dan is het minstens zo belangrijk dat u het systeem goed uittest. U bent zelf immers de gebruiker en moet goed weten wat het alarmsysteem precies doet als er een melding is, em hoe dit weer uit te schakelen is.  Het is aan te raden deze test enkele malen per jaar uit te voeren. Moderne systemen zijn verlost van het zeer dure onderhoudscontract van traditionele systemen echter moeten wel door de gebruiker zelf onderhouden worden. Een test zo nu en dan kan daarom zeker geen kwaad. Wilt u meer weten over wat voor soort camera's er beschikbaar zijn, kijk dan hier.


So call me maybe?

Bel of mail ons en ontvang persoonlijk advies & tijdelijk extra korting!

Bekijk de contactmogelijkheden
Call me maybe
Basis Alarmpakket

Met twee bewegingssensoren, twee toegangssensoren, een afstandsbediening en bedieningspaneel!

Vanaf €299,95
Top